Сăutare:Universitatea Oxford
Universitatea Oxford dezvoltă primul vaccin din lume împotriva cancerului ovarian
Primul vaccin din lume împotriva cancerului ovarian, denumit OvarianVax, este în curs de dezvoltare la Universitatea din Oxford, promițând să revoluționeze prevenirea acestei boli grave.
-
06 Octombrie 11:50
De ce în Germania, Olanda sau Austria e legal să evadezi din închisoare. Cu o condiție
Evadarea lui Mohamed Amra, un traficant de droguri poreclit „Musca”, care a reușit să fugă marți dintr-o dubă a poliției franceze într-o ambuscadă în care doi ofițeri au murit, a adus pe…
-
19 Mai 14:00
Printre astronomi circulă zvonul că Telescopul Webb a găsit viață pe o altă planetă
ArsTechnica relatează că zvonul conform căruia Telescopul James Webb a găsit viață pe o altă planetă a atins recent un nou nivel în comunitatea științifică. Mare parte din entuziasm ar putea…
-
18 Ianuarie 19:54
Topul universităților la nivel mondial în 2024. Care instituții de învățământ superior din România sunt cele mai bine clasate
Cea de-a 20-a ediție a QS World University Rankings cuprinde 1 500 de instituții din 104 locații și este singurul clasament de acest gen care pune accentul pe capacitatea de inserție profesională…
-
04 Ianuarie 08:35
Lista BBC cu cele mai bune 10 filme de văzut în luna noiembrie la cinema și acasă
De la Napoleon la Marvels și de la un prequel Hunger Games la animația Wish de la Disney, luna noiembrie aduce câteva titluri pe marele și micile ecrane conform unei liste create de BBC, potrivit G4Media.
-
28 Octombrie 2023 13:45
Temperaturile vor ajunge la niveluri fără precedent în această vară. Cercetătorii au stabilit care este limita suportabilității umane
În acest an, Europa a înregistrat cea mai fierbinte lună iunie înregistrată la nivel global, iar în continaure se așteaptă temperaturi și mai ridicate pentru restul verii. Experții au descoperit…
-
12 Iulie 2023 11:59
Doar 20% din fundul mării a fost cartografiat. Experți: „Avem hărți mai bune cu Marte și Luna decât cu Terra”
Doar 20% din fundul mării a fost cartografiat, conform cifrelor din 2022 ale Administrației Naționale pentru Oceane și Atmosfere. Potrivit experților, „avem hărți mai bune cu Marte și Luna decât…
-
22 Iunie 2023 15:38
Roboții vor prelua 40% din sarcinile casnice în maximum 10 ani, arată un studiu
Roboții vor prelua aproape jumătate din sarcinile casnice în maximum 10 ani. Sunt previziunile experților care au făcut mai multe studii, potrivit publicației PLOS ONE.
-
05 Martie 2023 17:10
OAMENII CETĂȚII | Tamara Cărăuș, despre precaritate, frica căderii din concept și pierderea distanței critice
Cercetătoarea în filozofie Tamara Cărăuș a fost invitata emisiunii ”Oamenii Cetății” de la Radio Chișinău, în care a vorbit despre cartea sa ”Jurnal precar”, despre evenimentele din viața…
-
18 Februarie 2023 12:30
Șocurile electrice ușoare aplicate creierului, pot proteja persoanele în vârstă de pierderea memoriei
Aplicarea unor șocuri electrice ușoare asupra creierului ar putea proteja persoanele în vârstă de pierderea memoriei atât pe termen scurt cât și pe termen lung, sugerează cercetările, transmite…
-
27 August 2022 19:52
Specialiști din mai multe domenii, decorați de Iohannis pentru promovarea imaginii României în Marea Britanie
Președintele Klaus Iohannis a semnat, marți, mai multe decrete de decorare "în semn de apreciere pentru contribuția importantă avută la promovarea imaginii, cercetării și culturii românești în…
-
23 August 2022 17:10
Cercetătorul în imunologie la Oxford, Ștefan Dascălu: Subvarianta Centaurus are capacitatea de a ocoli imunitatea dată de vaccin și de trecerea prin boală
Ștefan Dascălu, cercetător în imunologie la Universitatea Oxford, a declarat pentru News.ro că Centaurus, așa cum este supranumită subvarianta BA.2.75 a tulpinii omicron se transmite mai repede și…
-
17 Iulie 2022 14:38
Sky News: Agenții ruși „cred că Putin este bolnav în faza terminală”, după o notă internă strict secretă a FSB
De câțiva ani se fac speculații cu privire la starea de sănătate a președintelui rus Vladimir Putin, însă ele s-au intensificat odată cu invazia din Ucraina.
-
15 Mai 2022 09:32
Stilul de viață bazat doar pe consumul de legume nu este suficient pentru a reduce riscurile cardiace (studiu)
Deși legumele sunt benefice pentru starea de sănătate, consumul lor în cantități mari, dacă nu este însoțit și de alți factori, nu este suficient pentru a reduce riscul de infarct sau de accident…
-
21 Februarie 2022 13:37
Cercetătorii încearcă să găsească o nouă utilizare pentru medicamentele antivirale destinate tratării COVID-19
Cercetătorii britanici încearcă să găsească o nouă utilizare pentru terapiile antivirale destinate tratării COVID-19 ca parte a unui proiect la scară redusă, a anunțat vineri Universitatea Oxford,…
-
04 Februarie 2022 14:27
Subvarianta BA.2 a tulpinii Omicron, mai contagioasă, a fost detectată și în România
Subvarianta BA.2 a tulpinii Omicron a coronavirusului, care este mai transmisibilă decât BA.1, a fost detectată și în România. Conform unui raport publicat marți de către Institutul Național de…
-
01 Februarie 2022 17:05
Ce știm despre varianta ”invizibilă” de coronavirus, subvarianta contagioasei Omicron și de ce am putea avea un val cu două ”cocoașe”
Varianta Omicron, foarte transmisibilă a virusului SARS-CoV-2 - a cărui formă cea mai frecventă este cunoscută sub numele de BA.1 - provoacă în prezent aproape toate infecțiile cu coronavirus la…
-
30 Ianuarie 2022 19:44
Universitatea Oxford caută voluntari care să contracteze deliberat COVID-19 în numele științei
Primul studiu clinic autorizat din lume în cadrul căruia participanții sunt expuși în mod deliberat la noul coronavirus caută voluntari în scopul intensificării eforturilor pentru dezvoltarea unor…
-
27 Ianuarie 2022 12:01
COVID-19 provoacă probleme de memorie și atenție chiar și în cazurile ușoare de boală (studiu Oxford)
Persoanele care au făcut o formă ușoară de COVID-19 pot avea probleme de memorie și atenție chiar și la nouă luni după recuperare, relatează Reuters. Studiul realizat de Universitatea Oxford din…
-
19 Ianuarie 2022 11:35
EMA îi îndeamnă pe producătorii de vaccinuri să nu se concentreze doar asupra variantei Omicron
Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) consideră că producătorii farmaceutici ar trebui să lucreze la mai multe vaccinuri actualizate împotriva COVID-19, nu doar la unul singur care să fie conceput…
-
18 Ianuarie 2022 20:10